Receptenn!

  • Avatar van xxxxxx1
    xxxxxx1 op 17 januari 2006
    wie weet nOg makkelyke leuke recepten om te maken.. :D

    zet ze hier neerr :D
  • Avatar van Patrick
    Patrick op 18 januari 2006
    Wat wil je :?: :?: :?:
    Koekjes :) roep maar wat, dan zal ik es zoeken ;)
  • Avatar van Melissa
    Melissa op 18 januari 2006
    kokosmacronen zijn egt super lekker egt een aanrader :D ook lekker met chocola erop;)
  • Avatar van Melissa
    Melissa op 19 januari 2006
    als je het recept wil hebben zeg je het maar hoor
    ik wil het dan wel ff voor je over typen. ;)
  • Avatar van xxxxxx1
    xxxxxx1 op 19 januari 2006
    van alles. zet de recepten maarhier neer :D

    & is gOed melissa :D
  • Avatar van Melissa
    Melissa op 21 januari 2006
    Kokosmacronen

    ingredienten

    125 g gemalen kokos
    1/2 zakje vanillesuiker
    1 el glutafin witte bakmix
    2 eiwitten
    100 g (poeder)suiker

    bereidingswijze

    verwarm de oven voor op 150*C
    1. Vermeng de kokos met de vanillesuiker en de bakix
    2. klop de eiwitten stijf en voeg de suiker toe
    3. Blijf nog even kloppen en schep daarna het kokosmengsel door de stijfgeslagen eiwit.
    4. leg bergjes van het deeg op een ingeette bakplaat of bakpapier.
    5. Bak de macronen in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten lichtbruin en gaar.

    Klaar is kees en smullen maar!!!!

    ***een aanrader van mij is een laagje chocolade erover heen doen.***
  • Avatar van Patrick
    Patrick op 28 januari 2006
    Boterkoek

    150 gr Bloem, bv Schar mix C
    75 gr witte bastardsuiker
    1/2 theelepel zout
    150 gr margarine (ik had plantaardige)

    Bloem, bastardsuiker en zout mengen.
    Margarine met 2 messen in kleine stukjes snijden en toevoegen.
    Het deeg tot een stevige bal kneden.
    Doe het deeg in een ingevette boterkoekvorm (springvorm) en dan in een
    voorverwarmde oven op 180 graden 15 à 18 minuten bakken.
    De boterkoek bijna geheel laten afkoelen en daarna de vorm verwijderen.

    Eet smakelijk :D
  • Avatar van xxxxxx1
    xxxxxx1 op 5 februari 2006
    Wie heeft dr nOg meer recepten?? :D
  • Avatar van o0lisa0o
    o0lisa0o op 6 februari 2006
    Euhmz... Tja.. ik heb mb wel wat.. We hebben zo'n heel boekje.. Mb heb je dat zélf ok wel.. Wat wil je hebben, qua recept? Wij maken eigenlijk nooit van die dingen meer.. vroeger wel.. mja... daar gaat 't nu niet om.. ik zal van de week wel f kijken, en dan zet ik hier wat op, mr moet je me wel f zeggen, wat voor sóórt recept je zeg mr wilt.. Kus
  • Avatar van xxxxxx1
    xxxxxx1 op 6 februari 2006
    Nee wy hebbe nOg geen bOekjee ;)
    uhhm gwn iiets wat makkelyk is om klaar te maken ofzO :D
  • Avatar van colinlover
    colinlover op 6 februari 2006
    ik heb nog wel een aantal recepten voor bijvoobeeld pepernoten etc. roep maar wat je wilt en ik zal kijken of ik er een recept van kan vinden ;)

    Groetjes Joyce
  • Avatar van o0lisa0o
    o0lisa0o op 9 februari 2006
    Hej.. Nou.. Ik heb mijn bestofte [ :D ] boekje, f uit de kast gepakt, en hier komen dan eindelijk een aantal recepten. Je moet niet verkeerd reageren als 't niet lukt ofzo, want ze staan zo in 't boek, en ik weet niet of ze wel kloppen en of ze wel lekker zijn etc. !! ;)

    RIJSTWAFELS MET CHOCOLADEIngrediënten: - rijstwafels
    - 4 reepjes chocolade à 25 gram
    - 1/4 kopje melk
    - 10 gram boter
    - slagroom

    Bereidingswijze:

    1. Maak vier reepjes chocolade fijn en smelt ze au bain marie (pannetje in een heet water). [ tja, sorry, zo staat 't 'r! ;) ]

    2. Af en toe roeren. Als de chocolade gesmolten is doet u 1/4 kopje melk en 10 gram boter erdoor.

    3. Ietsje laten afkoelen en dan met een lepel op de rijstwafel scheppen.

    4. Goed laten afkoelen in de koelkast en eventueel een toefje slagroom erop spuiten.

    APPELTAART
    Ingrediënten
    175 gram Glutafin witte bakmix
    125 gram boter ( koud )
    8 gram witte suiker
    zout
    1 ei
    3 appels
    1/2 zakje vanillesuiker
    evt. rozijnen

    Bereidingswijze:
    Verwarm de oven voor op 175 C.
    1. Een springvorm van ongeveer 20 cm invetten of bakpapier gebruiken.
    2 Boter in stukjes snijden en mengen met de bakmix suiker en zout.
    3 Langzaam kneden tot een samenhangend deeg.
    4 Als u het deeg gaat uitrollen kunt u het aanrecht iets natmaken, plastic huishoudfolie erop leggen en bestrooien met een beetje bakmix.
    5 Voor de vulling appels schillen en in stukjes of plakjes snijden, bestrooien met witte suiker, kaneel en vanillesuiker, eventueel rozijnen erdoor mengen.
    6 Als ude vorm bekleed en gevuld heeft met het appelmengsel, kunt u er nog reepjes van het deeg overheen leggen.
    7 Bestrijken met losgeklopt ei met iets water en bestrooien met witte suiker.
    8 Bakken in de vorm voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1 uur (iets onder het midden van de oven).
    9 Als de appeltaart uit de oven komt, kunt u de nog warme taart bestrijken met abrikozenjam.

    SLAGROOMTAART
    Ingrediënten:
    200 gram Glutafin (witte) bakmix
    200 gram suiker
    8 eieren
    1 gram geraspte citroenschil
    2 tl bakpoeder
    37 ml slagroom (met suiker)
    kersenjam
    1/2 potje kersen op sap
    korrel cacao/chocolade
    aardappelmeel

    Bereidingswijze
    Verwarm de oven voor op 170 C.
    1 Klop de eieren met de suiker en de citroenrasp zeer luchtig (5-7 minuten op de hoogste stand).
    2 Vet twee (hartvormige) bakvormen in en bestuif ze met bakmix.
    3 Zeef de bakmix met bakpoeder en voeg het aan het eiersuikermengsel toe
    4 Roer het geheel luchtig door elkaar
    5 Giet het deeg i/d twee bakvormen en bak ze gedurende 30 minuten gaar
    6 Laat de taarten even afkoelen, haal ze uit de vormen en laat ze vervolgens nog verder afkoelen.
    7 Snijd de taarten overdwars door midden, smer er jam tussen en leg de helfden weer op elkaar.
    8 Smeer één taart van boven in met slagroom en leg de andere taart erop ( zo is er een taart met vier lagen ontstaan )
    9 Smeer de bovenkant en zijkanten glad af met slagroom
    10 Garneer de zijkanten met de korrelchocolade
    11 Bespuit de bovenrand van de tart met slagroom en leg in het midden de uitgelekte kersen
    12 bind het kersensap met wat aardappelmeel en bestrijk de kersen met het sap ( voor de glans )

    KERSENTAART
    Ingrediënten[/color]1 rol glutafin bescuit
    150 gram boter
    1/4 1 slagroom
    1 pakje Monchou
    1 blikje Jonker Fris kersenvlaaivulling
    50 gram suiker

    Bereiding
    1 verkruimel de bescuits
    2 smelt de boter
    3 meng de biscuitkruimels met de gesmolten boter
    4 verspreid dit mengsel over de bodem van een springvorm (ongeveer 24 cm) en druk de massa goed aan
    5 zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem gedurende ongeveer 1 uur opstijven
    6 klop de slagroom met de suiker stijf
    7 snij de Monchou in kleine stukjes
    8 vermeng de slagroom met de Monchou en verdeel dit mengsel over de taartbodem
    9 verdeel tenslotte de kersenvlaaivulling over de taart
    10 bewaar de taart i/d koelkast


    Nou.. Hier ben je nog wel f druk mee voor i/d keuken. Ik moet nu nog f Engels leren, dus vandaar dat ik stop. Er komen nog meer recepten..

    WORDT VERVOLGD!!!!!!
    Haha.. Succes en eetsmakelijk!!
    Kus Lisa[/color]
  • Avatar van Patrick
    Patrick op 10 februari 2006

    KERSENTAART
    Ingrediënten[/color]1 rol glutafin bescuit
    150 gram boter
    1/4 1 slagroom
    1 pakje Monchou
    1 blikje Jonker Fris kersenvlaaivulling
    50 gram suiker

    Bereiding
    1 verkruimel de bescuits
    2 smelt de boter
    3 meng de biscuitkruimels met de gesmolten boter
    4 verspreid dit mengsel over de bodem van een springvorm (ongeveer 24 cm) en druk de massa goed aan
    5 zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem gedurende ongeveer 1 uur opstijven
    6 klop de slagroom met de suiker stijf
    7 snij de Monchou in kleine stukjes
    8 vermeng de slagroom met de Monchou en verdeel dit mengsel over de taartbodem
    9 verdeel tenslotte de kersenvlaaivulling over de taart
    10 bewaar de taart i/d koelkast


    ]


    In plaats van de biscuits van glutafin kun je ook Liga eerste stap nemen
  • Avatar van rob
    rob op 24 februari 2006
    Stroopwafels (± 16 stuks)

    Vulling:
    125 gr. Stroop
    75 gr. bruine basterd
    half theelepeltje kaneel

    Op laag vuur dit ong. 10 minuten zachtjes laten koken.
    Van het vuur af 20 gr. Boter erdoor roeren.

    Deeg:
    150 gr. Mix C van Schär
    100 gr. Boter
    50 gr. Licht bruine basterd
    1 ei
    theelepeltje kaneel
    snufje zout

    Dit allemaal door elkaar mixen.

    50 ml. Koffieroom of slagroom toevoegen.

    Met 2 lepeltjes bergjes tussen je wafelijzer scheppen en lichtbruin bakken.
    Op bakpapier leggen.
    Schepje stroop op 1 wafeltje doen en de andere erop leggen.

    ik vind ze onwijs lekker
    :P :D :)
  • Avatar van karretje
    karretje op 19 maart 2006
    Heeyz.... :D :D

    Ik hb ook nog een heel lekker recept, WAFELS. ht zijn n soort pannekoeke maar toch ook heel anders. Het is handig als je een wafel-ijzer heb.

    Het recept voorWAFELS
    150 gr Chär mix C
    125 cc melk
    40 gr suiker
    50 gr boter/margarine (op kamertemperatuur (= gesmolten))
    1 ei
    snufje zout

    Hoe maak je ze?
    Doe boter in kom en roer het met mixer romig.
    Voeg suiker, melk, ei en zout toe, alles goed door elkaar roeren.
    Voeg als laatste bakmix toe.
    Verwarm het wafelijzer, bestrijk hem lich met margarine.
    Bak de wafels een voor een.

    Bestrooi ze eventueel met poedersuiker, stroop, jam o.i.d. en smulle maar.

    Koud zijn ze ook heel lekker!

    Ik heb heel veel recepten thuis. Duzzz als je iets anders wilt dan hier staat,......
    Kuzzz Karretje
  • Avatar van nien
    nien op 24 maart 2006
    woow die kosmakronen zij egt zo lekkeer!!!jammie!!!
  • Avatar van xxxxxx1
    xxxxxx1 op 24 maart 2006
    ik heb de rystewafels geprObeert, maar se waren een beetje mislukt hahaha vOlgende x beter :)
  • Avatar van o0lisa0o
    o0lisa0o op 26 april 2006
    Ghehe.. Achja.. Bij ons mislukt 't de 1e xen ook wel hoor.. Blijven proberen, dan lukt 't vanzelf wel 'n x! (A)
  • Avatar van Manon
    Manon op 8 mei 2006
    Mijn moeder maakt nog wel eens chocolademuffins of ham kaas broodjes.. tis het zelfde recept en je kan het met vanalles vullen dus als je het recept wil.. moet je maar eventjes zegge..;) CIaoo..(K)Manon
  • Avatar van Melissa
    Melissa op 27 juni 2006
    Haha die kokosmacronen zijn dus egt een goede aanrader van mij :D
  • Avatar van Tal
    Tal op 27 juli 2006
    Hoi! Ben hier nieuw op het forum, maar ken deze site al heel lang ;)
    Ik heb vandaag echt heerlijke citroenkoekjes gebakken, en ze zien er ook nog eens geweldig uit :)
    Het recept heb ik uit een boek met glutenvrije recepten maar ik heb het zelf totaal veranderd =P
    In eerste instantie omdat ik ook geen lactose mag en maar een beperkte hoeveel fructose mag. Maar ook omdat het me zo lekkerder leek :)
    Ik zit nog te twijfelen of ik mijn receptje aan jullie verklap xD Want ik zit al met mijn moeder plannetjes te smeden om een glutenvrije, lactosevrije en fructosevrije banketbakker te beginnen of een tearoom .. 8) (het onmogelijke wordt mogelijk gemaakt :P) gnegne =P dan mag ik natuurlijk niet zo'n recept verklappen (a)
    Hier paar foto's van de koekjes om jullie even te verlekkeren x] :
    http://img154.imageshack.us/img154/4475/koekjesj0.png
    1 van de koekjes, hmm, in het echt zien ze er lekerder uit =P
    http://img66.imageshack.us/img66/3756/koknx7.png
    Alle koekjes! Naja.. Het waren er eerst 15 :roll: maar ik heb er al 2 op :D
    http://img102.imageshack.us/img102/1933/kooookjesw7.png
    En tot slot; het koekje van de zijkant =)

    Meldt het maar als je het recept wilt!
    Ik heb trouwens ook nog 2 boeken met glutenvrije recepten, als iemand een bepaald recept wil kan ik het wel geven ;)

    xx Tal
  • Avatar van xxxxxx1
    xxxxxx1 op 23 augustus 2006
    hmm die zien er wel goed gelukt uit! :D echt he als ik wat maakt, alles mislukt letterlyk gewoon. :(
    maarja niet opgeven en gewoon blyfen proberen toch 8)
    een glutenvrye banketbakker. ooh dat zal wel is handig zyn. 8)
    plaat het recept als je wil maar hier. :) ken ik het een keertje uitproberen, mischien dat dat dan wel is een keertje NIET mislukt :D

    xx.
  • Avatar van Elinee
    Elinee op 11 maart 2009
    Heeii,

    Ik zag dat je rijstewafels kon maken, met chocolade erover.
    Nou zag ik ook in de winkel rijstewafels met een laagje chocolade (glutenvrij natuurlijk) !
    Ze zijn heel lekker.
    (van het merk zonnatura)
    Ze zijn er in melk en puur :D
    Ik heb ze bij de AH gekocht...

    Misschein wisten jullie het al, maar voor wie het niet wist is het toch handig..en lekker ;)

    Liefs Eline.
  • Avatar van noety
    noety op 18 maart 2009
    kokosmacronen zijn egt super lekker egt een aanrader :D ook lekker met chocola erop;)


    zijn die kokosmacronen glutenvrij!? :D
  • Avatar van liligirl1
    liligirl1 op 9 oktober 2010
    ik maak altijd zalm uit de oven, met kaas en paneermeel eroverheen!(wel glutenvrij natuurlijk!) echt superlekker
  • Avatar van Pebbles
    Pebbles op 25 juli 2011
    Weet iemand een adres/winkel/recept voor een kabouter Plop taart, GLUTENVRIJ?
    Mijn dochtertje wordt 2 in september en wil haar toch een echte verjaardagstaart geven.

    Omgeving Arnhem/Doetinchem
    Bericht gewijzigd op maandag 25 juli 2011 12:48