Veelgestelde vraag
Is het volgen van een glutenvrij dieet moeilijk?
Het volgen van een glutenvrij dieet is niet gemakkelijk, want in veel voedingsmiddelen zit gluten, ook als je het niet verwacht. Je daarom altijd goed op de verpakking kijken of een product glutenvrij is. En dan nog moet je oppassen. In heel veel etenswaren zit bijvoorbeeld een heel klein beetje zetmeel en dat is vaak gemaakt van granen. Fabrikanten gebruiken dit zetmeel om hun producten samen te voegen. Bijvoorbeeld om paprikapoeder aan de paprikachips te plakken. Die mag je dus niet eten, wel de gewone chips.Doordat coeliakie veel voorkomt hebben veel winkels schappen met glutenvrij voedsel. Ook restaurants houden er tegenwoordig meer rekening mee, heel soms staat op de menukaart of een gerecht glutenvrij is. Maar zeg het altijd aan de kok, zodat ze er rekening mee kunnen houden.
Ook interessant
- Hoe wordt coeliakie behandeld?
- Wat is een glutenvrij dieet?
- Kunnen dieren ook coeliakie hebben?
- Kun je over coeliakie heen groeien?
- Ik ben in de puberteit en krijg geen klachten als ik gluten eet. Hoe kan dat?
- Wat is coeliakie?
- Zit gluten in medicijnen?
- Bestaat een tarweallergie?
- Bij coeliakie kun je niet tegen gluten, is dat wat anders dan een allergie?
- Heeft gluten iets te maken met autisme?
Jouw antwoord nog niet gevonden?
Op de Cyberpoli kan je jouw vraag stellen aan een deskundige!
Stel je vraagOpvolgende vragen
- Hoe wordt coeliakie behandeld?
- Ik ben in de puberteit en krijg geen klachten als ik gluten eet. Hoe kan dat?
- Is er een pil die gluten afbreekt?
- Is het volgen van een glutenvrij dieet moeilijk?
- Moet je als je coeliakie hebt vaak op controle komen?
- Verdwijnen je klachten direct na het starten van een glutenvrij dieet?
- Wat gebeurt er als je per ongeluk toch gluten binnenkrijgt?
- Wat is een glutenvrij dieet?