Veelgestelde vraag
Wat is een glutenvrij dieet?
Bij een glutenvrij dieet zijn de granen tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut en haver, en alle producten waarin ze zijn verwerkt, verboden. In plaats hiervan kun je wel maïs, soja, rijst en cassave eten. In haver zit eigenlijk geen gluten, maar in Nederland is het vaak besmet met tarwegluten.
Ook interessant
- Wat is coeliakie?
- Is het volgen van een glutenvrij dieet moeilijk?
- Kunnen dieren ook coeliakie hebben?
- Bestaat een tarweallergie?
- Kun je over coeliakie heen groeien?
- Heeft gluten iets te maken met autisme?
- Bij coeliakie kun je niet tegen gluten, is dat wat anders dan een allergie?
- Zit gluten in medicijnen?
- Kun je door iemand te zoenen gluten binnenkrijgen?
- Ik ben in de puberteit en krijg geen klachten als ik gluten eet. Hoe kan dat?
Jouw antwoord nog niet gevonden?
Op de Cyberpoli kan je jouw vraag stellen aan een deskundige!
Stel je vraagOpvolgende vragen
- Hoe wordt coeliakie behandeld?
- Ik ben in de puberteit en krijg geen klachten als ik gluten eet. Hoe kan dat?
- Is er een pil die gluten afbreekt?
- Is het volgen van een glutenvrij dieet moeilijk?
- Moet je als je coeliakie hebt vaak op controle komen?
- Verdwijnen je klachten direct na het starten van een glutenvrij dieet?
- Wat gebeurt er als je per ongeluk toch gluten binnenkrijgt?
- Wat is een glutenvrij dieet?