Hartenkinderen
Aangeboren hartafwijkingen zijn bij de geboorte al aanwezig. Het gaat om afwijkingen in de bouw (de anatomie) van het hart. Een afwijkende bouw van het hart kan het stroomtraject van het bloed beïnvloeden.
Medische informatieEen vraag stellen over Hartenkinderen? Er zitten 8 deskundigen voor je klaar.
Bij de Cyberpoli zijn veel deskundigen betrokken die jouw vragen over Hartenkinderen kunnen beantwoorden. De meeste deskundigen zijn werkzaam als professional bij een ziekenhuis. Op veel poli's, niet alle, zijn ook ervaringsdeskundigen toegevoegd, waar je vragen aan kunt stellen.
Als het panel er niet uitkomt of als bijvoorbeeld blijkt dat meer onderzoek nodig is, krijg je het advies om contact op te nemen met je huisarts, specialist of je diëtist, zodat zij je situatie kunnen beoordelen.
Stel een vraag Veelgestelde vragen
Meest gestelde vragen
Hoe werkt het elektrisch geleidingssysteem?
Het elektrische geleidingssysteem bezit twee zogenaamde knopen: de sinusknoop en de atrioventricu...
Hoe klopt het hart?
Het hart klopt door het samentrekken van de boezems en de kamers, samen pompen ze het bloed rond....
Wat zijn hartritmestoornissen?
Wat is een ASD?
Wat is een AVSD?
Wat is een pulmonalisstenose?
Wat is een hartecho?
Wat zijn extrasystolen?
Wat is een cirkeltachycardie?
Wat is een sinusknoop?
Interview:
Interview met Tim - Hypoplastisch Linker Hart Syndroom
Tim heeft een Hypoplastisch Linker Hart Syndroom.
Interview:
Ik wil musicalster worden
Joëlle van Schaik heeft een congenitaal gecorrigeerde transpositie van de grote vaten. Ze heeft sinds een paar jaar een kunstklep.
Medisch:
Behandelingsmogelijkheden
Als eenmaal een hartafwijking is vastgesteld is in verreweg de meeste gevallen behandeling noodzakelijk. Om vast te stellen of behandeling nodig is en op welke termijn zal veelvuldig bezoek aan het ziekenhuis of zelfs verblijf nodig zijn.
Lees verder
Thema:
Roken, drinken en uitgaan
Dat roken niet goed is voor je gezondheid weten we allemaal. Het tast de conditie van hart en longen aan op de lange termijn.
Lees verderLaatste nieuws
In the spot:
Op eigen benen
De website www.opeigenbenen.nu is een initiatief van het Lectoraat Transities in Zorg, Kenniscentrum Zorginnovatie, Hogeschool Rotterdam. De website is voortgekomen uit het onderzoeksprojecten van "Op Eigen Benen" en in samenwerking met TransitieNet. Op Eigen Benen is de verzamelnaam voor onderzoeks- en ontwikkelprojecten rondom jongeren met chronische aandoeningen in hun voorbereiding op volwassen worden en de transitie (=overgang) naar de volwassenenzorg.
Lees verder