Kies hier aan wie je jouw vraag wilt stellen.

  • 2
  • 3
  • 4

Heb je al bij de veelgestelde vragen gekeken? Veel vragen worden daar al beantwoord! Veelgestelde vragen

Kies de deskundige die het meeste aansluit bij jouw vraag.

avatar

Victorien Wolters

Kinderarts

Ik ben Victorien Wolters, kinderarts MDL, en ik werk met veel plezier in het Wilhelmina Kinderziekenhuis/ UMC Utrecht. Ik heb mijn opleiding tot kinderarts en kinderarts-MDL gedaan in Utrecht en ben gepromoveerd op coeliakie. Tijdens het promotie-onderzoek heb ik gekeken hoe je het beste kan testen of je coeliakie hebt en hoe erfelijkheids-onderzoek daarbij kan helpen. Daarna heb ik een jaar in Toronto, Canada, gewerkt en onderzoek gedaan naar chronische darmziekten (IBD). Sinds 2010 werk ik weer in het WKZ als kinderarts-MDL met als aandachtsgebied o.a. coeliakie waar we een speciale coeliakie-poli hebben opgericht en dit combineren met onderzoek. Coeliakie kan veel invloed hebben op je dagelijks leven. Coeliakie is een ziekte die tot heel veel verschillende soorten klachten kan leiden. We komen steeds meer te weten over coeliakie en dat zorgt weer voor nieuwe vragen. Ik vind het belangrijk dat jij en je ouders hun vragen kunnen stellen en daarom werk ik mee aan de cyberpoli. Ik ga zo goed mogelijk proberen je vragen te beantwoorden. Tot ziens op de cyberpoli.

Stel je vraag aan Victorien Wolters

avatar

Roesja van Doorn

Orthopedagoog

Ik ben een orthopedagoog. Dat is een mooie naam voor iemand die veel van de ontwikkeling van kinderen en opvoeding weet. Zelf heb ik geen coeliakie, diabetes of IBD, maar ik begrijp uit vele gesprekken die ik met kinderen en jongeren heb gehad voor onderzoek en door erover te lezen wel wat het is om chronisch ziek te zijn. Ik ben ook de coördinator van de cyberpoli. Dat betekent vooral veel dingen regelen voor de cyberpoli. Je kunt mij mailen over van alles. Over leuke dingen, maar ook over minder leuke dingen. Samen kunnen we over van alles praten. Laat me maar weten hoe het met je gaat!

Stel je vraag aan Roesja van Doorn

avatar

Kirstie

Ervaringsdeskundige

Hallo allemaal, Ik ben Kirstie, studeer momenteel Rechten in Nijmegen en heb coeliakie. Vanaf mijn eerste verjaardag ben ik glutenvrij gaan eten, ik reageerde zo heftig op gluten dat de artsen al direct konden vaststellen dat ik coeliakie heb. In mijn familie is er niemand met coeliakie, maar ik heb vriendinnen die ook coeliakie hebben. Dit is erg fijn, want dan is er altijd iemand die je echt begrijpt. Voor vragen waar je mee zit mail mij gerust en ik zal je zo goed mogelijk proberen te helpen met mijn ervaring en tips.

Stel je vraag aan Kirstie

avatar

Melanie Hulshoff

Ervaringsdeskundige

Mijn hobby's zijn korfbal, lezen, sieraden maken en leuke dingen doen met vrienden. Ik ben tweedejaars studente Biomedische Wetenschappen in Groningen. Ik heb al coelakie vanaf mijn vierde en heb daarom veel ervaring opgedaan in het omgaan met deze ziekte. Graag wil ik al mijn ervaringen met jullie delen! Dus als je een vraag hebt of gewoon ergens over wilt praten, mail me :)

Stel je vraag aan Melanie Hulshoff

avatar

Bernadette Leemborg

Diëtiste

Mijn naam is Bernadette Leemborg en ik ben diëtist en sport diëtiste. Ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen, een zoon en twee dochters. Sinds 2000 ben ik werkzaam als diëtiste en in 2012 ben ik mijn eigen diëtistenpraktijk gestart in de regio Den Haag/ Leiden. Ik begeleid in de praktijk kinderen en volwassenen met verschillende ziektebeelden, zo ook kinderen met coeliakie en diabetes. Beide ziektebeelden komen ook in mijn familie voor. Als diëtiste ben ik aangesloten bij de coeliakie vereniging om patiënten met coeliakie zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van Coeliakie. Daarnaast heb ik dit jaar een extra opleiding (post HBO) voeding en diabetes afgerond. Op deze manier probeer ik mij te specialiseren en nog beter in te spelen op de veranderingen op dit gebied. Ik wil je graag helpen bij je vragen over coeliakie of diabetes.

Stel je vraag aan Bernadette Leemborg

avatar

Aline Kalisvaart

Medisch pedagogisch zorgverlener

Hallo Mijn naam is Aline Kalisvaart. Ik ben medisch pedagogisch zorgverlener in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht. Naast mijn werk in het ziekenhuis besteed ik mijn vrije tijd in mijn tuin, ga ik naar de stad en de schouwburg. Zelf maak ik ook beelden van steen. Ik ben moeder van drie kinderen, maar die zorgen al voor zichzelf. In het WKZ zorg ik er met mijn collega pedagogisch medewerkers en andere medewerkers samen voor dat een ziekenhuisbezoek of opname voor kinderen zo prettig mogelijk verloopt. Maar ook denken we bijvoorbeeld met kinderen en ouders mee hoe het is om een ziekte te hebben, geven tips over thuis medicijnen nemen of hoe je aan anderen vertelt wat jouw ziekte inhoudt. Wat we daarvoor doen is: • Eerlijke en begrijpelijke informatie geven over wat er gaat gebeuren • Voorbereiding en/of begeleiding bieden bij medische ingrepen • Met elkaar zoeken naar wat kinderen en ouders kan helpen tijdens het ziekenhuisverblijf en daarna • Zorgen voor een veilige en vertrouwde omgeving in het ziekenhuis • Zorg afstemmen op het individuele kind en zijn situatie • Rekening houden met broertjes en zusjes • Spel en ontspanning bieden • Met kinderen en ouders nadenken over de invloed van de ziekte en de behandeling op het leven van kinderen, ouders en gezinnen. Dus als jullie vragen hebben over een van genoemde punten dan denk ik graag met jullie mee. Want samen kom je verder dan alleen!!!

Stel je vraag aan Aline Kalisvaart

avatar

Gaby Herweijer

Diëtiste

Ik ben diëtist én ik heb sinds mijn 5de coeliakie. Ik noem mijzelf daarom ook wel een coeliakie-diëtist. Ik weet als geen ander hoe het is om met een strikt glutenvrij te (moeten) leven. Ik probeer altijd uit te gaan van wat er nog wel allemaal mag en kan, want dat is ook een heleboel! Ik help je graag met je vraag.

Stel je vraag aan Gaby Herweijer

avatar

Caroline Meijer

Kinderarts

Hallo! Mijn naam is Caroline Meijer. Ik ben kinderarts, gespecialiseerd in de maag-darm-leverziekten en werkzaam in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (LUMC) in Leiden. Daarnaast ben ik gepromoveerd op het onderwerp coeliakie. Al jaren heeft het LUMC een poli voor kinderen met (een verdenking) op coeliakie. Naast de klinische werkzaamheden, ben ik betrokken bij het bedenken en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van coeliakie in nationale en internationale samenwerkingsverbanden. In mijn vrije tijd ben ik graag samen met mijn gezin (drie kinderen, onze hond, mijn man en mijzelf). Door onderzoek komen we steeds meer te weten over coeliakie. Dat is fijn, maar levert ook vragen op. Mocht jij vragen hebben, stel ze dan gerust. Ik zal mijn best doen deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel je vraag aan Caroline Meijer