Aanpak huilbaby's st Antonius ziekenhuis genomineerd als Zorgvernieuwer van het Jaar!

Door Roesja van Doorn op dinsdag 3 september

Het St Antonius ziekenhuis heeft een nieuwe aanpak voor ouders en huilbaby’s. Deze baby’s en hun ouders krijgen hierdoor sneller hulp die ze zo nodig hebben. Voor deze aanpak is het ziekenhuis genomineerd als VGZ Zorgvernieuwer van het Jaar! Een prijs voor een innovatie uit de zorg met een bewezen resultaat: het is beter voor de patiënt en kost minder. En de Cyberpoli is onderdeel van die aanpak!

Waarom is betere zorg voor excessief huilende baby’s en hun ouders zo belangrijk?

  • 32% van de ouders ervaart huilen als een probleem in het eerste jaar met hun baby
  • 50% van de moeders en 21% van de vaders met een huilbaby heeft depressieve klachten
  • Meer dan 700 baby’s worden per jaar onnodig opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is 55% van de ouders ontevreden over de zorgverlening bij excessief huilen: ze ervaren onvoldoende begrip en voelen zich niet serieus genomen. Kortom: Excessief huilen ontwricht jonge gezinnen en de zorgverlening moet én kan anders!

Hoe doen ze dat?

  1. Betere informatievoorziening voor ouders, zoals via Cyberpoli en de podcast "Ontroostbaar".
  2. Betere samenwerking tussen zorgverleners, zoals jeugdarts, huisarts en fysiotherapeut, in een netwerk rondom gezinnen, zoals bij de BBC en ABC-poli in het St. Antonius Ziekenhuis
  3. Bij medische zorgen een korte toegangstijd tot een deskundige kinderarts en medisch pedagogisch zorgverlener En in de toekomst? (Durf te dromen!)
  4. Een TikTok- en Instagram-account met betrouwbare informatie voor ouders.

Help het team van het st Antonius winnen door voor 26 september op hen te stemmen! Samen maken we het verschil voor deze gezinnen. Stemmen doe je hier!