Links

Interessante links over buikpijn.

Hypnose bij buikpijn

Deze website gaat over hypnose voor kinderen met functionele buikklachten. De hypnose-thuisbehandeling is voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar met (chronische) buikpijn als gevolg van prikkelbare darmen. De zelfhypnose-thuisbehandeling is voor hen een uitkomst. Je kan alleen gebruikmaken van de behandeling als je bent doorverwezen door een arts. Iedereen moet dus wel eerst contact hebben gehad met een arts of therapeut voordat je met de zelfhypnose oefeningen mag beginnen. Medische hypnose is een techniek die kinderen leert juist meer controle uit te oefenen over klachten als bijv. pijn en angst door middel van hun eigen gedachten en fantasie. Zo kunnen kinderen met een medische aandoening zelfhypnose gebruiken om hun gezondheid te beïnvloeden. Kinderen blijken erg goed te reageren op hypnose, in het algemeen beter dan volwassenen.

Er zijn inmiddels een aantal versies in andere talen verschenen van hypnose bij buikpijn. De Engelse versie van de hypnose website kun je vinden onder Hypnosis for abdominal pain en de Spaanse versie onder Hypnosis dolor abdominal. Andere talen van deze website zijn in de maak.

Film van de Maag Lever Darm stichting over functionele buikklachten

Dit is een aardig filmpje van de Maag Lever Darm stichting waarin kort wordt uitgelegd wat functionele buikklachten zijn.

FODMAP dieet Martini Ziekenhuis

Op de website van het Martini Ziekenhuis staat uitgebreide informatie over het FODMAP-dieet, wat het is en wat het inhoudt.

Het FODMAP-dieet is een van de behandelingen die kunnen helpen bij een prikkelbare darm (PDS). Dit is dan vastgesteld door uw huisarts. De volledige naam is FODMAP-beperkt dieet. FODMAPs zijn suikers in voeding die klachten kunnen geven als uw darmen hier gevoelig voor zijn. Martini Ziekenhuis begeleidt u in het testen welke FODMAPs bij u klachten geven.

Kind bij de Dokter

Kind bij de Dokter een platform voor begrijpelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid. Allerlei medische onderwerpen uit de kindergeneeskunde worden volgens het vaste format van '7 vragen, 7 antwoorden en 7 tips' in folders, podcasts en keuzehulpen behandeld. Kijk op de website of luister een van de podcasts