Veelgestelde vraag
Is het volgen van een glutenvrij dieet moeilijk?
Het volgen van een glutenvrij dieet is niet gemakkelijk, want in veel voedingsmiddelen zit gluten, ook als je het niet verwacht. Je daarom altijd goed op de verpakking kijken of een product glutenvrij is. En dan nog moet je oppassen. In heel veel etenswaren zit bijvoorbeeld een heel klein beetje zetmeel en dat is vaak gemaakt van granen. Fabrikanten gebruiken dit zetmeel om hun producten samen te voegen. Bijvoorbeeld om paprikapoeder aan de paprikachips te plakken. Die mag je dus niet eten, wel de gewone chips.Doordat coeliakie veel voorkomt hebben veel winkels schappen met glutenvrij voedsel. Ook restaurants houden er tegenwoordig meer rekening mee, heel soms staat op de menukaart of een gerecht glutenvrij is. Maar zeg het altijd aan de kok, zodat ze er rekening mee kunnen houden.
Ook interessant
- Wat is een MRI?
- Hoe wordt vastgesteld of een schildklierknobbel goedaardig of kwaadaardig is?
- Welke klachten kan een kind met hyperthyreoïdie hebben?
- Wat zijn de klachten en kenmerken bij de ziekte van Graves?
- Hoe kan de ziekte van Graves worden aangetoond?
- Welke klachten geeft een kwaadaardige schildklierknobbel?
- Welke verschijnselen of klachten kan een kind met hypothyreoïdie hebben?
- Wat is een echografie met naaldbiopt?
- Hoe wordt medullaire schildklierkanker behandeld?
- Wat zijn de vooruitzichten bij medullaire schildklierkanker?
Jouw antwoord nog niet gevonden?
Op de Cyberpoli kan je jouw vraag stellen aan een deskundige!
Stel je vraag