Kies hier aan wie je jouw vraag wilt stellen.

  • 2
  • 3
  • 4

Heb je al bij de veelgestelde vragen gekeken? Veel vragen worden daar al beantwoord! Veelgestelde vragen

Kies de deskundige die het meeste aansluit bij jouw vraag.

avatar

Rick Brandsma

Neuroloog

Mijn naam is Rick Brandsma en ik ben neuroloog in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Op de afdeling neuro-oncologie werk ik in een multidisciplinair team om kinderen met hersentumoren te begeleiden en te behandelen. Hersentumoren bij kinderen kunnen zich op verschillende manieren presenteren. Als neuroloog ben ik de dokter die goed de functies van de hersenen in kaart kan brengen de mogelijke klachten door de hersentumor kan omschrijven. Wanneer je vragen hebt over je klachten kan je je vragen aan mij stellen op de Cyberpoli.

Stel je vraag aan Rick Brandsma

avatar

Maartje de Win

Radioloog

Mijn naam is Maartje de Win, ik ben radioloog in het Amsterdam UMC (lokatie AMC) en gespecialiseerd in de neuro- en hoofdhals radiologie. Dat betekent dat ik voornamelijk scans bekijk en beoordeel van de hersenen, het aangezicht/KNO gebied en de rug. De afgelopen jaren ben ik vanuit de radiologie betrokken geweest bij de multidisciplinaire overleggen waarin we met alle betrokken artsen in het AMC kinderen met hersentumoren en aangezichtstumoren bespraken. Vandaar dat ik veel ervaring heb met het beoordelen van de MRI scans bij deze kinderen en kan je me hier iets over vragen. Naast de patiëntenzorg houd ik me bezig met de opleiding van nieuwe radiologen in ons ziekenhuis en geef ik regelmatig les. Thuis ben ik moeder van 3 kinderen en houd ik van koken, lezen en wandelen met onze hond.

Stel je vraag aan Maartje de Win

avatar

John Maduro

Radiotherapeut oncoloog

Mijn naam is John Maduro en ik ben radiotherapeut oncoloog met als specialisatie kinderoncologie. Ik werk in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), maar ben tevens verbonden aan het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Ik ben opgeleid in het UMCG en ben sinds 2006 staflid verbonden aan de afdeling radiotherapie. Als team verzorgen we de zorg aan kinderen met hersentumoren. Vanuit het UMCG zijn we verantwoordelijk voor de protonen bestralingen van alle Nederlandse kinderen die protonen nodig hebben. Wil je meer weten stel gerust je vraag.

Stel je vraag aan John Maduro

avatar

Jasper van de Lugt

Kinderoncoloog

Hoi, ik ben Jasper van der Lugt. Kinderoncoloog. Dat wil zeggen dat ik werk voor en met kinderen met kanker en dan in het bijzonder kinderen die een tumor in het hoofd hebben (hersentumoren). Er gebeurt natuurlijk van alles in je hersenen en als daar een tumor zit, verandert er een heleboel. Dat is best moeilijk en verdrietig voor de kinderen die dat hebben en ik kan me voorstellen dat je soms vragen hebt; misschien vragen je makkelijker durft te stellen via de Cyberpoli. Dus doe dat vooral! Iets over mezelf: Ik heb zelf 4 kinderen (waarvan 1 tweeling), ben dol op Thais eten en Sushi en tennis al mijn hele leven (en kan het nog steeds niet goed). Oh ja en ik ben al 42 jaar en de kinderen in het ziekenhuis noemen me vaak de dokter met de rare/leuke schoenen.

Stel je vraag aan Jasper van de Lugt

avatar

Eelco Hoving

Kinderneurochirurg

Mijn naam is Eelco Hoving en ik ben kinderneurochirurg in het Prinses Maxima Medisch centrum in Utrecht. Vanuit ons multidisciplinaire kinder-neuro-oncologie team behandelen wij o.a. kinderen met een craniopharyngeoom. Dit is een tumor van de hypofyse, die veel verschillende behandelaspecten kent. Ook behandelen wij kinderen met verschillende vormen van hersentumoren. Zelf ben ik verantwoordelijk voor de operatieve mogelijkheden. Over deze onderwerpen kun je vragen stellen aan mij op de cyberpoli.

Stel je vraag aan Eelco Hoving

avatar

Annet Kingma

Neuropsycholoog

Mijn naam is Annet Kingma. Ik ben klinisch neuropsycholoog en gespecialiseerd in de gevolgen van een hersentumor(behandeling) bij kinderen en jongeren. Dat betekent dat ik onderzoek doe en daarna hulp en adviezen geef als een kind door de tumor, de operatie, de bestraling of de chemotherapie niet meer zo goed functioneert als voor die tijd. Kinderen met een hersentumor worden behandeld en verder vervolgd door een multidisciplinair team, wat betekent dat er veel specialisten bij zijn betrokken, waarvan ik er één ben. Als door een hersentumor(behandeling) schade ontstaat aan de hersenen kan dat grote maar ook heel verschillende gevolgen hebben voor je dagelijkse leven. Daar hebben we in de loop der tijd heel veel ervaring in gekregen. Ik ben verbonden aan de afdeling kinderoncologie en -hematologie van het Beatrix Kinderziekenhuis, wat een onderdeel is van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Ik zie dan ook niet alleen kinderen met een hersentumor maar ook patiënten met bijvoorbeeld leukemie of een ander soort tumor. Een klinisch neuropsycholoog is dan vooral betrokken bij die kinderen die door hun aandoening of behandeling schade aan de hersenen hebben opgelopen

Stel je vraag aan Annet Kingma

avatar

Kinderrevalidatiearts

Mijn naam is Jeanine Voorman en ik werk als kinderrevalidatiearts in het Wilhemina Kinderziekenhuis en in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht en heb als aandachtsgebied de behandeling van kinderen met aangeboren en niet-aangeboren hersenletsel. Ik ben opgeleid in het VU medisch centrum en Heliomare. Tijdens mijn opleiding heb ik promotie onderzoek gedaan naar het functioneren en de kwaliteit van leven van kinderen en jongeren met cerebrale parese (= aangeboren hersenletsel). Vaak zien we dat kinderen met een hersentumor door de tumor zelf of na de behandeling (operatie, de bestraling of de chemotherapie) ervaren dat ze meer moeite hebben gekregen met hun dagelijkse activiteiten. Soms zijn deze gevolgen groot en duidelijk en hebben ze bijvoorbeeld meer moeite met bewegen of praten. Soms zijn de gevolgen niet zo zichtbaar en hebben ze bijvoorbeeld meer moeite om prikkels te verwerken, kunnen ze minder goed opletten op school en zijn ze sneller vermoeid. In alle gevallen kunnen de gevolgen in het dagelijks leven groot en lastig zijn en effect hebben op het dagelijks leven, school en vrije tijd. Als kinderrevalidatiearts kijken we samen met de kinderen en ouders naar deze gevolgen en zoeken we samen met het behandelteam naar mogelijkheden om zo goed mogelijk de activiteiten op te pakken die je zou willen doen. Soms is hiervoor training nodig, soms heb je hulp en ondersteuning nodig of gaan we zoeken naar alternatieven. Als je ook ervaart dat je sommige dingen minder goed kan en je daar last van hebt in het dagelijkse leven, dan kun je mij daar een vraag over stellen.

Stel je vraag aan

avatar

Irma Peek

onderwijsconsulent

Mijn naam is Irma Peek, ik ben consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen in het WKZ. Voor al je schoolvragen mag je mij mailen, omdat de combinatie ziek zijn en school soms een uitdaging is. Ik heb werkervaring in het speciaal onderwijs en sinds 2018 jaar werk ik met zieke leerlingen. Alle consulenten OZL (onderwijsondersteuning zieke leerlingen) zijn onderdeel van het landelijk netwerk Ziezon. Dit is de plek waar je veel informatie vindt over ziek zijn en onderwijs. Je kan mij benaderen voor advies en begeleiding op het gebied van school.

Stel je vraag aan Irma Peek