Hypofyse
De hypofyse is een kleine klier die onder aan je hersenen ligt en is samen met de hypothalamus de belangrijke regelaar van je hormoonhuishouding. Omdat de hypofyse een grote rol speelt binnen dit geheel, is het belangrijk dat hij goed werkt. Helaas is dit niet altijd het geval. Congenitale hypofyse insufficiëntie is een aangeboren aandoening, waarbij je hypofyse al vanaf de geboorte niet goed werkt.
Medische informatieEen vraag stellen over Hypofyse? Er zitten 8 deskundigen voor je klaar.
Bij de Cyberpoli zijn veel deskundigen betrokken die jouw vragen over Hypofyse kunnen beantwoorden. De meeste deskundigen zijn werkzaam als professional bij een ziekenhuis. Op veel poli's, niet alle, zijn ook ervaringsdeskundigen toegevoegd, waar je vragen aan kunt stellen.
Als het panel er niet uitkomt of als bijvoorbeeld blijkt dat meer onderzoek nodig is, krijg je het advies om contact op te nemen met je huisarts, specialist of je diëtist, zodat zij je situatie kunnen beoordelen.
Stel een vraag Veelgestelde vragenJelle
Ervaringsdeskundige
Paul van Trotsenburg
Kinderarts-endocrinoloog
Hedi Claahsen
Kinderarts-endocrinoloog
Hanneke van Santen
Kinderarts-endocrinoloog
Josine van der Heyden
Kinderarts-endocrinoloog
Yves Liem
Ziekenhuisapotheker
Aline Kalisvaart
Medisch pedagogisch zorgverlener
Nitash Zwaveling-Soonawala
kinder-endocrinoloog
Interview:
Ik prik zelf vanaf mijn vierde
Jelle (26) heeft congenitale hypofyse-insufficiëntie (CHP).
Lees verder
Interview:
Een snelle diagnose bij een afwijkende hielprik is heel belangrijk
Paul van Trotsenburg is kinderarts-endocrinoloog in het AMC in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in aandoeningen van de schildklier en afwijkingen in de schildklierhormoonhuishouding.
Lees verder
Interview:
Als ik fit ben merk ik er niets van
Tom (15) heeft congenitale hypofyse-insufficiëntie (CHP).
Lees verderLaatste nieuws
In the spot:
Op eigen benen
De website www.opeigenbenen.nu is een initiatief van het Lectoraat Transities in Zorg, Kenniscentrum Zorginnovatie, Hogeschool Rotterdam. De website is voortgekomen uit het onderzoeksprojecten van "Op Eigen Benen" en in samenwerking met TransitieNet. Op Eigen Benen is de verzamelnaam voor onderzoeks- en ontwikkelprojecten rondom jongeren met chronische aandoeningen in hun voorbereiding op volwassen worden en de transitie (=overgang) naar de volwassenenzorg.
Lees verder